top of page

Buikpijn heeft voor ieder een persoonlijk verhaal

Sanne, Isabel, Jolanda




Bij buikpijn kijk ik meestal vanuit de Germaanse Geneeskunde naar wat er voor pijnlijke shit voorafging aan deze buikpijnklacht. De Germaanse Geneeskunde, gebaseerd op de bevindingen van Dr. Hamer, ziet lichamelijke klachten als een uiting van een (emotioneel) conflict, trauma of shock wat zich voor de lichamelijke klacht heeft afgespeeld.

Ieder mens ervaart een gebeurtenis op zijn eigen unieke manier. Dat heeft ook te maken met wat iemand al in de rugzak heeft aan levenservaringen.

 

Stel, je krijgt tijdens een gesprek op je werk te horen dat je wordt ontslagen na lange tijd trouwe dienst. De één kan dat ervaren als een hele vervelende boodschap en maakt zich direct zorgen over hoe het dan financieel verder moet. Een ander maakt zich druk over de collega's die hij of zij straks niet meer ziet en voelt zich eenzaam zonder deze sociale contacten. En weer een ander is super blij en voelt een bevrijding: het werk gaf geen voldoening meer en deze persoon voelt nu ruimte om iets anders te gaan doen.

 

Als dit voor jou een zeer pijnlijke boodschap is en je moeite hebt om deze boodschap te verteren, dan noemen we dat een brokconflict. Je kan of wil het niet geloven en het voelt als een smerige, gemene streek. Je lichaam voelt deze energie ook en gaat je ondersteunen in deze moeilijke fase. De darmen kunnen bijvoorbeeld extra darmcellen aanmaken om deze pijnlijke ‘brok’ beter te kunnen verteren. Er worden meer verteringssappen geproduceerd.

 

Op een bepaald moment – hoe lang dat duurt is bij iedereen anders – kom je in een andere staat. Je kan de situatie meer omarmen (verteren). Bijvoorbeeld:

  • je hebt op een leuke nieuwe baan gesolliciteerd, je hebt de baan gekregen en deze bevalt je beter en je krijgt ook nog eens meer betaald.

  • je kan met vervroegd pensioen en kan nu eindelijk al die leuke dingen doen die je zo graag wilde en het blijkt financieel allemaal prima te gaan.

  • en vul zelf maar in....

 

Het lichaam roept nu de hulptroepen weer terug. Dit betekent dat de extra darmcellen weer opgeruimd mogen worden. Dit gaat door middel van ontstekingen. Candida is vaak actief in deze fase. Je kunt pijn voelen, verandering van ontlastingspatroon, bloed en of slijm bij de ontlasting. Dit is meestal het moment dat we naar de huisarts, natuurgeneeskundige, bioresonantie enzovoort gaan, om hulp te krijgen. Maar eigenlijk heb je de shit al opgelost! En je lichaam is het nu weer aan het normaliseren. Superfijn toch!

 






Maar er kan ook iets heel anders spelen bij steeds terugkerende buikpijn. Zoals vandaag bij mijn cliënt. Ik vroeg haar sinds wanneer ze buikpijn had. “Altijd!”, zei ze. Dan weet ik dat ik naar haar Levensblauwdruk mag kijken. Jouw unieke Levensblauwdruk wordt gevormd vanaf het moment dat de eicel zich klaarmaakt om te rijpen. Dit is negen maanden voor jouw conceptie. De zwangerschap en alles wat je moeder hierin voelde en dacht, worden jouw gevoelens en gedachten. Die bereiden je zo goed mogelijk voor op het leven buiten de baarmoeder, in de wereld van je ouders. Het eerste levensjaar hoort hier ook bij. Vanuit de chakra psychologie wordt ook wel gezegd dat de eerste zeven jaar meespelen. Vanuit mijn ervaring in de praktijk kan ik dit wel begrijpen: na deze periode ervaar je herhalingen van de eerder opgedane conflicten, overtuigingen of trauma’s, hoe je ze ook wilt noemen. Hier komen patronen uit voort die je in je leven regelmatiger ervaart.

 

Terug naar mijn cliënt. Ik vroeg haar naar de zwangerschap van haar moeder en haar. Ze vertelde dat haar moeder enorme buikpijn had en naar het ziekenhuis ging. Daar kreeg ze te horen dat er niks aan de hand was en ze zwanger was. Dat wist de moeder nog niet. Voor de cliënt voelde de buikpijn altijd dubbel; pijnlijk en ook ontspannen.

In haar celgeheugen ligt vanuit deze gebeurtenis opgeslagen dat haar bestaansrecht is gekoppeld aan de buikpijn: “Als ik buikpijn heb, weet ik dat ik besta.” Dit is namelijk hoe moeder het heeft gevoeld. En haar moeder ervaarde ook veel angst om de baby te verliezen, anders was dit niet een dusdanig celgeheugen van haar lichaam geworden.

Nu heeft de cliënt de buikpijn niet meer nodig om haar bestaansrecht te voelen. Yeah!

 

Heb jij ook vaak buikpijn? En ben je benieuwd wat jouw unieke verhaal hierachter is? Maak een afspraak, of kom naar een lezing!

 

 



 

 
 
 

Comments


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons E-Book " Wijsheid zit in jou ".

©2024 Wijsheidzitinjou.nl

Website wordt gehost door bHosted.nl

bottom of page